Marokánky s pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Kandované ovoce
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 50 g Tuk ztužený
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 53.4 mg
  • Vláknina 3163.8 mg
  • Vitamín A 3163.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kandované ovoce a ořechy nakrájíme, citrónovou kůru nastrouháme.

  • 2

    V silnostěnném větším rendlíku na mírném plameni zahříváme máslo, ovoce, ořechy, cukr a kůru, dokud není hmota tekutá. Poté sejmeme z plamene a vmícháme mouku.

  • 3

    Těsto lžičkou klademe na plech vyložený papírem a tvoříme malé placičky a pečeme v mírné troubě.

  • 4

    Upečené placičky sejmeme z plechu, necháme vychladnout a rovnou stranu placiček poté potřeme čokoládovou polevou.

  • 5

    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu