Cukroví medové slepované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Marmeláda jahodová
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Med včelí
  • 100 g Ořechy lískové
  • 25 g Tuk
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 151.4 mg
  • Vláknina 3300 mg
  • Vitamín A 3300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, drcené ořechy, přidáme změklé máslo, med, žloutek, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary, ale aby byly vždy dva stejné. Plech pomažeme tukem, cukroví na něj vyskládáme, bílek rozmícháme v trošce vody a povrch cukroví pomažeme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout.

  • 2

    Vždy dva stejné tvary potřeme z jedné strany marmeládou a slepíme k sobě. Cukroví upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu