Kakaová kolečka s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kakao - prášek
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 15 g Kokos strouhaný
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 62.1 mg
  • Vláknina 1686 mg
  • Vitamín A 1686 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 122 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme téměř všechnu mouku, dvě třetiny moučkového cukru, máslo, vejce, kakao a strouhaný kokos. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.

  • 2

    Těsto pak rozválíme na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.

  • 3

    Pečeme přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.

  • 4

    Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.

  • 5

    Zbylý cukr smícháme v misce s citronovou šťávou a vodou. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu