Ořechovým krémem plněné koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 250 g Nugát světlý
  • 100 g Hera
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 50 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 65.4 mg
  • Vláknina 6813.3 mg
  • Vitamín A 6813.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě necháme změknout máslo a nakrájíme ho do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, žloutky a skořicový cukr. Suroviny vyšleháme do pěny, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nakonec jemně pomleté ořechy. Vypracujeme tuhé těsto, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na 30 minut.

  • 2

    Z těsta vyválíme na moukou posypaném vále 2 - 3 mm silný plát, skleničkou o průměru 6 cm vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na plech, vložíme do předehřáté trouby, při 180°C pečeme 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu.

  • 3

    V teflonové pánvi rozpustíme za stálého míchání čokoládu. Půlku dávky vychladlých koleček namáčíme do teplé čokolády a skládáme je na rošt, aby čokoláda ztuhla.

  • 4

    Nugát vložíme do kastrůlku, rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně vychladnout, přidáme na kousky pokrájenou Heru a dobře vyšleháme na hustý krém. Nakonec vsypeme pomleté ořechy, podle vlastní chuti Amaretto a promícháme.

  • 5

    Připraveným krémem potřeme upečená kolečka, která nejsou namočená v čokoládě a spojíme s čokoládovými kolečky.

Komentáře k receptu