Mandlové vánoční placky s marcipánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 140 g Mandle
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mléko polotučné
  • 60 g Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 80.2 mg
  • Vláknina 1787.7 mg
  • Vitamín A 1787.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku a kypřící prášek smícháme s marcipánem. Přimícháme oloupané pomleté mandle, na kousky nakrájené volně změklé máslo, nakonec vložíme vejce. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do válečku o průměru 4 cm, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 60 minut v lednici odpočinout.

  • 2

    Váleček nakrájíme na kolečka o síle 2,5 cm a naskládáme je na plech vedle sebe. Každé kolečko potřeme mlékem s rozšlehaným vejcem a vanilkovým cukrem. Posypeme mandlovými plátky, vložíme do nahřáté trouby. Pečeme 20 minut při 160 stupních.

  • 3

    Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu, poté na kovové mřížce.

Komentáře k receptu