Ledová kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 30 g Lentilky
  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 280 g Hera
  • 140 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 60 g Hera
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 74.4 mg
  • Draslík 7.3 mg
  • Vláknina 792.1 mg
  • Vitamín A 792.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku dáme mléko, žloutky, pudink, pískový a vanilkový cukr. Kastrůlek položíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání zahříváme až do zahoustnutí krému. Odstavíme z vodní lázně, stálým mícháním mírně vychladíme a vložíme do krému máslo. Pokračujeme v míchání do vychladnutí a zahoustnutí krému.

  • 2

    Na mírném ohni ve vhodné nádobě, za stálého míchání povaříme cukr s pomerančovou šťávou na hladkou polevu.

  • 3

    Do misky prosejeme mouku, přidáme při pokojové teplotě změklý tuk. Přisypeme pískový a vanilkový cukr, nakonec žloutky. Ze surovin vypracujeme hladké a nelepivé těst, které zabalené do potravinářské fólie dáme na 30 minut odpočinout.

  • 4

    Vyvalíme ho na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka, které pečeme na tukem vymazaném plechu, v předehřáté troubě. Pečeme při 180°C 10 minut.

  • 5

    Po upečení, je necháme vychladnout do druhého dne. Potom je naplníme připraveným krémem, slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme pomerančovou polevou a ozdobíme lentilkami.

Komentáře k receptu