Pařížské piškotové placičky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ručně třeme nebo šleháme šlehačem vejce s cukrem asi 10 minut, aby se cukr úplně rozpustil.

  • 2

    Do směsi po částech vmícháme mouku a vše ještě rozšleháme.

  • 3

    Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme pomocí lžičky malé placičky dostatečně daleko od sebe. Do středu každé placičky položíme hrozinku.

  • 4

    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut. Po upečení necháme placičky částečně vychladnout a potom je lehce stáhneme z papíru. Můžeme je také odebírat pomocí plochého nože.

Komentáře k receptu