Oříškové tolárky s višňovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Ořechy lískové
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 120 g Marmeláda višňová
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 80 g Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 160.1 mg
  • Vláknina 5205 mg
  • Vitamín A 5205 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s mletými oříšky, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájeným máslem a špetkou soli. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme zabalené do fólie nejméně 1 hodinu v chladničce.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vroubkovanou formičkou ve tvaru kolečka vykrajujeme placičky - tolárky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 3

    Upečené, vychladlé tolárky po dvou spojíme rozmíchanou višňovou marmeládou.

  • 4

    Polovinu tolárků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zbylou polovinu cukrovou polevou.

  • 5

    Příprava cukrové polevy: Moučkový cukr vymícháme dohladka a dohusta s višňovkou, bílkem a 2 kapkami červeného potravinářského barviva.

  • 6

    Každý tolárek ozdobíme polovinou vlašského ořechu.

Komentáře k receptu