Meruňkové kytičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Meruňky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 51.4 mg
  • Draslík 119.6 mg
  • Vláknina 2260.1 mg
  • Vitamín A 2260.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku zpracujeme s cukrem, žloutkem, špetkou soli a změklým máslem. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.

  • 2

    Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný asi 4mm a vykrajovátkem ve tvaru kytičky vykrájíme asi 40 kousků. U poloviny vykrájených kytiček vykrojíme malé středové kolečko.

  • 3

    Kytičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  • 4

    Sušené meruňky nakrájíme na kousky. Cukr rozpustíme na pánvi s 1 lžící vody, svaříme na zlatavý karamel a vmícháme kousky meruněk. Směs rozložíme na plát alobalu potřený máslem a necháme vychladnout.

  • 5

    Meruňkovou marmeládu ohřejeme a potřeme jí upečené kytičky. Přiklopíme kytičkami s vykrojeným středem a do otvorů uprostřed rozdělíme meruňkový karamel.

Komentáře k receptu