Srdíčka plněná krémem a marcipánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Cukr krupice
  • 100 g Marcipánová hmota surová
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 116.2 mg
  • Draslík 32.8 mg
  • Vláknina 1113.6 mg
  • Vitamín A 1113.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 170.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170°C.

  • 2

    Bílky šleháme se špetkou soli a když začnou houstnout, přisypáváme cukr. Šleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou se skořicí a citronovou kůrou.

  • 3

    Těsto rozhrneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut.

  • 4

    Z upečeného, vychladlého piškotu vykrajujeme srdíčka.

  • 5

    Marcipán rozválíme na plát silný 2-3mm. Vykrájíme stejná srdíčka, ale poloviční množství než u piškotových srdíček.

  • 6

    Spodní část upečených srdíček potřeme krémem, na něj položíme marcipánové srdíčko, naneseme tenkou vrstvu krému a přiklopíme upečeným srdíčkem.

  • 7

    Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného míchání.

  • 8

    Do vychladlého pudinku zašleháme máslo ve stejné teplotě, jinak se krém srazí. Během šlehání přidáváme do krému moučkový cukr.

Komentáře k receptu