Skořicové trojúhelníčky s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 20 g Tuk ztužený
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 110 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 8.4 mg
  • Vláknina 3571.2 mg
  • Vitamín A 3571.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, skořicí, nakrájeným studeným máslem a s celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší trojúhelníky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Cukroví nesmí moc ztmavnout, bylo by hořké. Po upečení necháme mírně vychladnout.

  • 3

    Ještě trochu teplé trojúhelníky spojíme k sobě rybízovou marmeládou.

  • 4

    Rohy trojúhelníků namáčíme v čokoládě rozpuštěné s tukem a necháme zaschnout.

Komentáře k receptu