Čokoládové bochánky obalované v moučkovém cukru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 125 g Čokoláda hořká
  • 350 g Mandle mleté
  • 30 g Strouhanka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 74.6 mg
  • Draslík 369.9 mg
  • Vláknina 7546.5 mg
  • Vitamín A 7546.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přimícháme nastrouhanou čokoládu, mleté mandle, hladkou mouku, strouhanku a mandlovou tresť. Hmotu necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Potom z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Obalíme je v moučkovém cukru, aby byly celé bílé.

  • 3

    Obalené kuličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme je dál od sebe, rozpečou se.

  • 4

    Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře k receptu