Mrkvovo-medový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 243.8 mg
 - Vláknina 4401.7 mg
 - Vitamín A 4401.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme 2 lžícemi mletých mandlí.
 - 
                                2
Omyjeme a oloupeme karotku a nastrouháme najemno. Smícháme se žloutky a medem a přimícháváme tuk. Přidáme sůl, citronovou šťávu, perníkové koření a mandle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a přisypeme jí do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků.
 - 
                                3
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 160 stupních asi 35 minut.
 - 
                                4
Dort ozdobíme polevou z moučkového cukru smíchaného s malinovou nebo citronovou šťávou.