Čokoládový dort s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 400 g Cukr třtinový
  • 300 g Cukr krupice
  • 250 g Samokypřicí mouka
  • 225 ml Voda pitná
  • 125 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 191.8 mg
  • Draslík 220.1 mg
  • Vláknina 3468.5 mg
  • Vitamín A 3468.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se sodou, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme spolu máslo, cukr třtinový a po jednom-tři vejce, přidáme čokoládu, lžičku nasekané pomerančové kůry a podmáslí s vroucí vodou.

  • 2

    Vypracujeme těsto, dáme ho do dvou vymazaných forem s pečícím papírem a pečeme je 30 minut v předehřáté troubě. 5 minut je necháme chladnout, pak je vyklopíme.

  • 3

    Smícháme si cukr krupici, dva bílky, citronovou šťávu a necháme je rozpustit se ve vodní lázni. Pak je odstavíme a šleháme do vychladnutí.

  • 4

    Na jednu vrstvu dortu natřeme půl krému a přiklopíme ji druhým korpusem. Zbytek krému natřeme na povrch a strany dortu a dort ozdobíme zbytkem pomerančové kůry.

Komentáře k receptu