Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 124.7 mg
 - Draslík 134.1 mg
 - Vláknina 3556.7 mg
 - Vitamín A 3556.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                2
Křehké těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a korpus pečeme asi 15minut. Po 10ti minutách odstraníme papír, aby těsto získalo zlatožlutou barvu.
 - 
                                3
Na čokoládovou pěnu rozpustíme ve vodní lázni na kousky nalámanou čokoládu se 4 lžícemi vody a odstavíme. Rozklepneme vejce a žloutky metličkou vmícháme do čokolády. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru, vše důkladně ale zlehka promícháme a vložíme na 2hodiny do lednice.
 - 
                                4
Meruňkový džem smícháme s pomerančovým likérem, korpus směsí potřeme a posypeme najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Naneseme vychlazený čokoládový krém, uhladíme, dozdobíme kousky pomerančové kůry a posypeme kakaem.