Čokoládový mandlový dort
Suroviny
- 140 g Čokoláda hořká
 - 90 g Čokoláda hořká
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 140 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 5 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 150 g Cukr krupice
 - 100 g Cukr moučkový
 - 70 g Cukr kostkový
 - 1 ks Citrony
 - 9 ks Vaječný bílek slepičí
 - 9 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 ks Vanilkový lusk
 - 0.0625 l Voda pitná
 - 0.0625 l Voda pitná
 - 0.125 l Smetana čerstvá ke šlehání
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1108 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 769.8 mg
 - Draslík 660.2 mg
 - Vláknina 15410 mg
 - Vitamín A 15410 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, tlučenou vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanou čokoládu, strouhané mandle a mouku.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a přelijeme čokoládovou polevou.
 - 
                                3
Na krém svaříme kostkový cukr s vodou a strouhanou čokoládou do husté hmoty. Necháme zcela vychladnout, vmícháme žloutky a ušlehanou smetanu.
 - 
                                4
Na polevu rozehřejeme máslo se lžičkou vody a čokoládou. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr svařený ve vodě. Umícháme dohladka.