Dort se šlehaným žervé
Suroviny
- 150 g Cukr krupice
 - 60 g Pšeničná krupice
 - 20 g Kakao
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 60 g Cukr krupice
 - 240 g Žervé
 - 125 ml Mléko plnotučné
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Jablka
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 143.4 mg
 - Draslík 90.7 mg
 - Vláknina 2284 mg
 - Vitamín A 2284 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 100.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                3
Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem.
 - 
                                4
Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem.