Čokoládový dort s ostružinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 130 g Poleva čokoládová
  • 160 g Jogurt bílý
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Poleva čokoládová
  • 200 g Ostružiny
  • 200 g Mandle plátky
  • 100 g Oříšky piniové
  • 200 g Džem meruňkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 301.9 mg
  • Vláknina 4046 mg
  • Vitamín A 4046 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehaní přidáváme žloutky, teplou čokoládu a jogurt. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh a vanilkový cukr vmícháme do máslové směsi. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a zlehka zamícháme.

  • 2

    Připravenou hmotu vlijeme do dortové formy vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160 stupňové teplotě 30 minut. Upečený korpus po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout ve formě. Potom stěny formy uvolníme, sundáme a korpus necháme volně vychladnout. Vychladlý korpus podélně rozřízneme na dva díly.

  • 3

    První díl potřeme džemem, položíme na něj druhý díl. Povrch a stěny dortu potřeme čokoládovou polevou. Na povrch čokolády naaranžujeme omyté a očištěné ostružiny. Stěny dortu ještě obalíme v drobně nasekaných mandlových lupíncích a nadrobno nasekaných piniových oříšcích.

  • 4

    Hotový dort necháme v lednici vychladnout a zatuhnout. Potom nakrájíme na úhledné trojúhelníky. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.

Komentáře k receptu