Jarní dort se žloutkovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 140 g Mandle
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Pistácie
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 162.8 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 5067.5 mg
  • Vitamín A 5067.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme prosátý cukr a vanilku. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a mouku.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a upečeme dorůžova.

  • 3

    Mezitím si připravíme polevu - smícháme žloutky s cukrem a vanilkou a třeme cca 15 minut.

  • 4

    Upečený korpus na dort necháme vychladnout, přelijeme žloutkovou polevou a okraj posypeme nadrobno nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu