Čokoládový dort z bílků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 140 g Čokoláda hořká
  • 220 g Máslo čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Cukr krupice
  • 140 g Cukr krupice
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 171.9 mg
  • Vláknina 3290 mg
  • Vitamín A 3290 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dort:

  • 2

    Čokoládu necháme změknout a utřeme s máslem do pěny.

  • 3

    Ušleháme sníh z bílků, postupně do něj zašleháváme cukr a nakonec mouku. Smícháme s utřeným máslem a vlijeme do předem vymaštěné formy.

  • 4

    Pečeme pozvolna asi 45 minut, po upečení necháme korpus vychladnout.

  • 5

    Pak rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémem.

  • 7

    Krém:

  • 8

    Utřeme do pěny žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr a mléko. Tuto směs za stálého míchání rozehřeme na plameni, ale nesmí se vařit. Přelijeme do jiné nádobky a necháme vychladnout.

  • 9

    V jiné misce utřeme máslo a k němu pridáme vychladlou směs.

Komentáře k receptu