Koláč s utopenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 175 g Mouka polohrubá
  • 75 g Solamyl
  • 150 g Cukr moučkový
  • 500 g Švestky
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 108.4 mg
  • Draslík 289.4 mg
  • Vláknina 4535.7 mg
  • Vitamín A 4535.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo ušleháme v míse do pěny. Pozvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr a postupně vmícháme 2 vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solamylem, prosijeme na máslový krém a promícháme. Přilijeme mléko a vše rychle zpracujeme na hladké těsto.

  • 2

    Omyté švestky rozpůlíme, vypeckujeme a zamícháme do těsta. Těsto vložíme do rozevírací vymaštěné formy a povrch uhladíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po 45 minutách pečení přikryjeme formu alobalem.

  • 3

    Upečený koláč necháme vychladnout a potom jej vyjmeme z formy. Moučkový cukr utřeme dohladka se 4 lžícemi vody a vzniklou polevou koláč potřeme.

Komentáře k receptu