Koláč svatého Antonína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Čokoláda hořká
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Mandle mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 82.4 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 2479 mg
  • Vitamín A 2479 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, práškem do pečiva a portským vínem přidáme k utřené směsi. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhané ořechy, mandle a čokoládu.

  • 2

    Těsto vložíme do vymaštěné koláčové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. V polovině doby pečení posypeme povrch koláče nasekanými ořechy a dopečeme.

Komentáře k receptu