Dvoubarevný koláč s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 225 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 150 g Maliny
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 400 g Ostružiny
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 107.9 mg
  • Draslík 111.7 mg
  • Vláknina 6701.8 mg
  • Vitamín A 6701.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a sůl, rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

  • 2

    Koláčovou formu vymastíme máslem, z těsta vyválíme kulatý plát, formu jím vyložíme. Z těsta vytvoříme okraje koláče, korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Žloutky se 150 g cukru ušleháme do pěny, po lžičkách přidáme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč, chladíme alespoň 2 hodiny.

  • 4

    Koláč poklademe omytým a očištěným ovocem, ihned podáváme.

Komentáře k receptu