Broskvové galetky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1650 g Kompot broskvový
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 64.9 mg
  • Draslík 270 mg
  • Vláknina 9054 mg
  • Vitamín A 9054 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, mouku, vejce a máslo zpracujeme na vláčné těsto. Vytvoříme z něj kouli, zabalíme a dáme ho na hodinu do lednice.

  • 2

    Mezitím si připravíme náplň: broskve necháme okapat, osm půlek dáme stranou a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pánve, přidáme citrónovou šťávu, mletý zázvor a lžíci zavařeniny. Vaříme na středním plameni asi 5-10 minut, až se objem zmenší na 300 ml. Občas promačkáme. Necháme vychladnout.

  • 3

    Z těsta vyválíme kruhový plát o průměru 35 cm a přendáme ho na plech. Prsty zahrneme okraje ke středu, až se průměr zmenší na 25 cm a okraj je 2 cm vysoký, okraje posuneme do středu a utvoříme 7 stejně velkých obloučků. Vznikne tvar květiny.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 25 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a nandáme na něj náplň z broskví.

  • 5

    V rendlíku na středním ohni necháme rozpustit zbytek broskvové nebo meruňkové zavařeniny. Zbývající poloviny broskví nakrájíme na tenké plátky tak, aby se neporušil tvar půlky broskve. Opatrně přendáme broskve na náplň v koláči a potřeme je rozpuštěnou zavařeninou.

Komentáře k receptu