Jablečná musaka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Strouhanka
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Hrozinky
  • 1000 g Jablka
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 20 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 2 balení Cukr skořicový
  • 1 polévková lžíce Cukr skořicový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 200.8 mg
  • Draslík 566 mg
  • Vláknina 14898.3 mg
  • Vitamín A 14898.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1040.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K sladkému pokrmu,který budeme připravovat, si nejdříve přichystáme všechny ingredience.

  • 2

    Náplň připravíme tak, že dáme svařit 1 litr mléka. Do vroucího mléka přidáme 150 g nasekaných vlašských ořechů, 150 g omytých hrozinek a 1 vanilkový cukr. Promícháme a odstavíme.

  • 3

    V misce ve 2 dl smetany rozšleháme 1 žloutek s 20 g cukru. Tuto součást pokrmu dáme zatím stranou.

  • 4

    Omytá jablka rozkrojíme, vykrojíme jadřince a jablka pokrájíme na plátky, které si rozložíme na tác, pokapeme šťávou z jednoho citronu a posypeme 50g cukru a skořicovým cukrem ze dvou balíčků. Necháme pár minut odležet a mezitím rozšleháme 2 vajíčka, ve kterých plátky jablek namočíme. Poté jablečné plátky obalíme ve strouhance a usmažíme dorůžova z každé strany na rozpáleném oleji.

  • 5

    Usmažené plátky jablek si rozdělíme na dvě části. První část klademe na dno zapékací mísy, kterou jsme vymazali 20g másla, na jablka dáme připravenou ořechovou směs a na ni naklademe druhý díl jablek. Vše zalijeme připravenou smetanou se žloutkem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 25 minut dozlatova.

  • 6

    Upečenou musaku posypeme směsí moučkového cukru se skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu