Mandlové koláčky se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Mandle mleté
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr moučkový
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 41.2 mg
  • Vláknina 2032.4 mg
  • Vitamín A 2032.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme máslo s cukrem na homogenní hmotu. Do ní vyškrábneme semena z vanilkového lusku. Přidáme žloutky a důkladně promícháme. Poté přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, mandlovou moučku a skořici.

  • 2

    Z těsta vypracujeme kouli a necháme asi půl hodiny odpočívat.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190C.

  • 4

    Těsto vyválíme na pomoučeném vále, přeneseme na plech a pečeme dozlatova 10-12minut. Plech vyjmeme z trouby a formičkou vykrojíme koláčky.

Komentáře k receptu