Jablečné koláčky s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr třtinový
  • 150 g Listové těsto
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Cukr skořicový
  • 3 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 186.7 mg
  • Vláknina 7072.5 mg
  • Vitamín A 7072.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazíme listové těsto. Troubu předehřejeme na 225 °C. Z cukru a másla připravíme zlatavý karamel, nalijeme na dno 8 žáruvzdorných formiček o průměru asi 7 cm.

  • 2

    Jablka oloupeme, jádřince odstraníme, nakrájíme na dílky. Vyložíme jimi formičky. Posypeme skořicovým cukrem, navrch rozdělíme na vločky nakrájené máslo.

  • 3

    Z listového těsta vyválíme plát a vypíchneme z něj koláčky o něco větší než průměr formičky. Koláčky přitiskneme na jablka. Těsto několikrát propíchneme a pečeme asi 20 minut. Koláčky opatrně vyklopíme a podáváme horké nebo studené.

Komentáře k receptu