Jahodový koláč se zakysanou smetanou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 240 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 228.4 mg
  • Vláknina 2044 mg
  • Vitamín A 2044 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme a nakrájíme na poloviny. Předehřejeme troubu na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce s cukrem utřeme do pěny. Do utřené směsi přidáváme střídavě po lžících máslo a mouku. Vzniklé těsto nalijeme do formy, poklademe jahodami a pečeme ve vyhřáté troubě.

  • 2

    Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Potom ho vyklopíme z formy. Před podáváním pokapeme povrch zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu