Koláč s papájou a jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 250 g Papája zralá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 plátek Těsto filo
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 203.3 mg
  • Vláknina 3314 mg
  • Vitamín A 3314 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papáju omyjeme oloupeme, vydlabeme zrníčka a žlutooranžovou dutinu nakrájíme na 2 delší hranolky přibližně 3 x 3 cm. Zahradní jahody omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny.

  • 2

    4 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme je rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe.

  • 3

    Papáju položíme ke kratším stranám těsta tak, že necháme volné okraje asi 2,5 cm, mezi ně položíme pokrájené jahody. Papáju pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Okraje těsta přehneme přes ovoce a těsto zavineme.

  • 4

    Závin z Filo těsta položíme na plech s pečícím papírem tak, že bude spojení těsta vespod. Závin potřeme máslem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme 15 minut dozlatova.

  • 5

    Závin necháme vychladnout, pak posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu