Kořeněný mrkvový koláč s polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 170 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 160 g Žervé
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 342 mg
  • Vláknina 12701.9 mg
  • Vitamín A 12701.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, vlašské ořechy umeleme, pomerančovou kůru nastrouháme.

  • 2

    Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme mouku s kypřícím práškem, koření, sůl, mrkev a vejce. Umícháme hladké těsto, do kterého zamícháme ořechy. Těstem naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali. V předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. Upečený koláč vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Poté koláč potřeme polevou a podáváme.

  • 3

    Polevu připravíme našleháním sýru s cukrem, rumem a pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu