Koláč s meruňkovou zavařeninou a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 cl Calvados
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 133.9 mg
  • Vláknina 7112.5 mg
  • Vitamín A 7112.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si misku, do které vložíme mouku, cukr a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na půl hodiny chladit.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 250 °C.

  • 3

    Vymažeme si máslem kulatou formu o průměru 20 centimetrů. Vyválíme z těsta kulatý plát.

  • 4

    Omyjeme a oloupeme jablka, odstraníme jádřince a pokrájíme je na měsíčky. Rozložíme dílky jablek na těsto. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.

  • 5

    Horký koláč vyjmeme z trouby a jablka na něm potřeme marmeládou rozmíchanou v calvadosu. Podáváme vlažné.

Komentáře k receptu