Hraběnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 725 g Mouka polohrubá
  • 100 g Hrozinky
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 15 g Skořice mletá
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 225 g Cukr krupice
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 322.7 mg
  • Draslík 371.7 mg
  • Vláknina 13002.5 mg
  • Vitamín A 13002.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme máslo a krupicový cukr, přidáme 6 žloutků, přimícháme polohrubou mouku a vše rozmixujeme.

  • 2

    Více jak polovinu těsta rozprostřeme na vymazaný plech a předpečeme dozlatova.

  • 3

    Smícháme jablka, rozinky, nastrouhané ořechy, skořici a dáme vše na předpečené těsto.

  • 4

    Vyšleháme z bílků sníh, který rozetřeme na jablka a nahoru nastrouháme zbylé těsto.

  • 5

    Pečeme 25 minut při 150 stupních.

Komentáře k receptu