Koláč s borůvkami v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mouka pohanková
  • 200 g Med včelí
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Borůvky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Slivovice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 462.9 mg
  • Vláknina 3770 mg
  • Vitamín A 3770 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a rozšleháme, přisypeme mouku, kypřící prášek, dobře rozmícháme. Přidáme měkké máslo, med, zakápneme slivovicí a zpracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.

  • 2

    Do suché pánve nalijeme 40 g medu, necháme trochu zkaramelizovat, přisypeme čerstvé borůvky a v medu je obalíme.

  • 3

    Vychladlý koláč naporcujeme, ozdobíme borůvkami v medu a podáváme.

Komentáře k receptu