Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 115 g Mouka rýžová
  • 55 g Mouka bramborová
  • 85 g Mouka kukuřičná
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 51.7 mg
  • Draslík 19.3 mg
  • Vláknina 783.8 mg
  • Vitamín A 783.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.

  • 2

    Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.

  • 3

    Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.

Komentáře k receptu