Karlovarské koláčky se sněhovou pusinkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Cukr krupice
  • 70 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3506 kcal
  • Sacharidy 465 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 260 g
  • Cholesterol 1648.8 mg
  • Draslík 1143.4 mg
  • Vláknina 19282 mg
  • Vitamín A 19282 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 162.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpracujeme na vále mouku, tuk, cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřící prášek.

  • 2

    Vyválíme ne příliš tenký plát těsta.

  • 3

    Vykrájíme kulaté tvary, které upečeme na vymazaném plechu. Nesmějí být zcela upečené. Vyndáme je z trouby, necháme prochladnout a každý tvar potřeme na povrchu marmeládou.

  • 4

    Potřené dáme znovu na plech.

  • 5

    Na každé kolečko nastříkáme sáčkem s ozdobnou trubičkou pusinku z pevného sněhu.

  • 6

    Pevný sníh pripravíme ušleháním bílků s cukrem.

  • 7

    Vložíme znovu do předehřáté trouby a když pusinky zezlátnou, jsou hotové.

Komentáře k receptu