Korytnická jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Džem rybízový
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 477.4 mg
  • Vláknina 16310 mg
  • Vitamín A 16310 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a necháme je chvilku podusit.

  • 2

    Otvory po jádřincích vyplníme džemem a jablka urovnáme do vymaštěné a vysypané formy. Zalijeme je piškotovým těstem připraveným z mouky, cukru, žloutku a sněhu z bílku.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu