Sachrový dortový korpus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Kakao - prášek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1579 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 167 g
  • Cholesterol 1552.8 mg
  • Draslík 979.6 mg
  • Vláknina 24360 mg
  • Vitamín A 24360 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo ušleháme do pěny a přidáme polovinu cukru a kakaový prášek. Za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky.

  • 2

    V čisté nádobě ušleháme pevný sníh z bílků a postupně do něj zašleháme zbylý cukr. Máslový krém smícháme se sněhem a přisypeme mouku.

  • 3

    Těsto naplníme do dortové formy a pečeme v mírné troubě. Když dort vyběhne, dopékáme v teplejší troubě.

Komentáře k receptu