Mražený pěnový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 1200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 8.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu, cukr a vanilkový lusk zahřejeme na mírném ohni asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Zakryjeme a necháme louhovat asi 15 minut. Přecedíme, odstraníme vanilku a necháme vychladnout.

  • 2

    Bílky ušleháme dotuha. Smícháme s vychladlou smetanou, přilijeme brandy a necháme znovu vychladit.

  • 3

    Vlijeme do mělké nádoby nebo do nádoby na zmrzlinu a zmrazíme do polotuhého stavu. Směs dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vrátíme do mrazáku a zmrazíme. Tento postup opakujeme, dokud se krém zcela nezmrazí.

  • 4

    Před podáváním necháme nádobu se zmrzlinou asi 10 minut stát při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu