Jahodové šodó

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 300 ml Džus jahodový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 444.2 mg
  • Draslík 43.1 mg
  • Vláknina 20.8 mg
  • Vitamín A 20.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky zpěníme s cukrem, přilijeme jahodový džus a vše šleháme nad párou do zhoustnutí. Šleháme těsně pod bodem varu, jinak by se šodó srazilo.

  • 2

    Nakonec vmícháme citronovou šťávu.

  • 3

    Podáváme jako teplý dezert s piškoty.

Komentáře k receptu