Créme brulée

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 600.3 mg
  • Draslík 41.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ohřejeme společně s rozpůleným vanilkovým luskem. Ohřátou smetanu odstavíme z plotny a necháme zakrytou louhovat.

  • 2

    Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do získání bílé pěny, poté vmícháme teplou smetanu, z které jsme odstranili vanilkový lusk.

  • 3

    Krém nalijeme do zapékací misky, tu vložíme do vlažné vodní lázně. Vršek misky zakryjeme alobalem a dáme do trouby.

  • 4

    Zapékáme 18 minut při 190 °C.

  • 5

    Upečený krém vyjmeme, necháme vystydnout a poté dáme zakryté přes noc do chladničky.

  • 6

    Před podáváním posypeme vršek cukrem. Mřížku na grilování rozpálíme dočervena nad plamenem a ihned přiložíme k cukru, postup opakujeme do zkaramelizování cukru.

  • 7

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu