Vejce plněná krémem ze sardinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Sardinky v oleji
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 248.8 mg
  • Draslík 81.8 mg
  • Vláknina 1474 mg
  • Vitamín A 1474 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvařená natvrdo podélně rozkrojíme. Žloutky z vajec vyjmeme, prolisujem, smícháme s máslem, olejem ze sardinek. Vše osolíme a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou.

  • 2

    Sardinky vyjmeme z konzervy, sloupneme je a vykostíme. Osm kousků ponecháme stranou na ozdobu a ostatní sardinky prolisujeme nebo rozsekáme a smícháme se žloutky. Vše řádně rozšleháme a směsí naplníme půlky vaječných bílků do výšky. Navrch zapíchneme kousek sardinky i kapar, kousek kapie a lístek petrželové natě.

  • 3

    Hlávkový salát si očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a pokapeme citrónem.

  • 4

    Salát rozložíme na mísu a na něj poklademe upravené plněné půlky vajec.

Komentáře k receptu