Bílkový krém na zdobení perníků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 15 ml Ocet vinný
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 170 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 170 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 68.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme syrový bílek, přilijeme ocet, promícháme a postupně přisypáváme krupicový cukr. Stále mícháme, nejméně 15 minut, až se utvoří lesklý krém.

  • 2

    Krémem naplníme igelitový pytlík, odstřihneme malý kousek špičky a vytlačujeme bílkový krém na cukroví. Nejvhodnější je ke zdobení perníků. Krém necháme asi 8 minut zaschnout, aby se neotíral.

Komentáře k receptu