Zeleninová polévka krémová

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 80 g Celer bulvový
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 120 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 640.6 mg
  • Vláknina 7273.3 mg
  • Vitamín A 7273.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory, mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Brambory s cibulí a zeleninou vložíme do vroucího vývaru, vaříme do měkka. Poté polévku rozmixujeme. V čistém hrnci rozpustíme máslo, vlijeme rozšlehaná vejce, necháme srazit. Do vajíček zašleháme rozmixovanou polévku, osolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu