Citronový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 2 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.75 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 325.4 mg
  • Draslík 170.4 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme 2 celá vejce, 3 žloutky, cukr a šleháme.

  • 2

    Mléko svaříme s citronovou kůrou a ještě vařící je nalijeme na ušlehaná vejce. Pěnu z povrchu odstraníme.

  • 3

    Krém nalijeme do formiček a dáme vařit do vodní lázně - voda se nesmí vařit zprudka.

  • 4

    Před vyklopením necháme krém vychladnout několik hodin.

Komentáře k receptu