Fazolový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.0625 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 162.9 mg
  • Draslík 1130.7 mg
  • Vláknina 19000 mg
  • Vitamín A 19000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme ve vodě do měkka.

  • 2

    Vychladlé fazole prolisujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a podle potřeby zředíme trochou mléka.

  • 3

    Nakonec do krému lehce vmícháme ušlehanou smetanu.

Komentáře k receptu