Kokosový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Cukr krupice
  • 175 g Kokos sušený
  • 50 g Mandle
  • 250 ml Voda pitná
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 175 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Pomerančová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 208.1 mg
  • Draslík 300.9 mg
  • Vláknina 18869 mg
  • Vitamín A 18869 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme cukr, vodu, skořici a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Přidáme kokos a vaříme ještě 5 minut, občas promícháme. Když směs trochu zhoustne, přilijeme mléko, odstraníme skořici a sejmeme z ohně.

  • 2

    Vejce ušleháme do pěny, postupně zašleháváme kokosovou směs, pak přendáme do čistého hrnce. Vaříme na mírném plameni za stálého míchání, až ze směsi vznikne hustý krém. Necháme vychladnout a uložíme do chladu.

  • 3

    Těsně před podáváním ušleháme smetanu. Krém rozdělíme do misek, ozdobíme šlehačkou, sekanými mandlemi, pomerančovou kůrou a podáváme.

Komentáře k receptu