Créme au Caramel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Sójový nápoj
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 246.1 mg
  • Draslík 50.2 mg
  • Vláknina 833.3 mg
  • Vitamín A 833.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formičky na zapékání zahřejeme v troubě na 150°C. V rendlíku necháme při střední teplotě rozpustit za stálého míchání krupicový cukr a mícháme, dokud nevznikne karamel. Sejmeme z plotny a naráz vmícháme 3 lžíce horké vody.

  • 2

    Formičky vyjmeme z trouby, naplníme vždy čtvrtinou karamelu a otáčíme, aby byl celý vnitřek formičky pokrytý karamelem.

  • 3

    Mělkou pánev naplníme vodou asi do výšky 3 cm a vložíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 175°C.

  • 4

    Sójový nápoj nalijeme do menšího hrnce, přidáme dřeň z vanilkového lusku i s luskem a pomalu zahříváme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z plotny a lusk z vanilky odstraníme.

  • 5

    Vajíčka, žloutky a moučkový cukr ušleháme, přidáme sójový nápoj a vše rozdělíme do formiček. Ty postavíme do vodní lázně v troubě a necháme 45 - 60 minut tuhnout.

  • 6

    Hotové vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nožem uvolníme okraje a vyklopíme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu