Frangipane

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr moučkový
  • 25 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mouka mandlová
  • 60 ml Rum
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1457 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 776.9 mg
  • Draslík 132.2 mg
  • Vláknina 1968.8 mg
  • Vitamín A 1968.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1622 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko ohřejeme. Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko. Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit.

  • 2

    350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, maizenou a rumem.

  • 3

    Dobře promícháme a přidáme 3 vejce.

  • 4

    Do hotového krému vsypeme nasekané mandle.

Komentáře k receptu