Čokoládový creme brulée

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Pudink švestkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 225 g Čokoláda 70% kakao
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.1 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 443.7 mg
  • Draslík 260.4 mg
  • Vláknina 4050 mg
  • Vitamín A 4050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestkový pudink nakrájíme na malé kostičky a ty rozdělíme do zapékacích formiček.

  • 2

    Ve velké nerezové míse zahříváme ve vodní lázni smetanu s cukrem, dokud se všechen nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté mísu sejmeme ze sporáku.

  • 3

    V další misce rozšleháme dohladka žloutky, přimícháme čokoládovou hmotu a kakao. Směs slijeme do nádobky s hubičkou a rozdělíme do formiček. Ty dáme do velké zapékací mísy, naplníme ji vodou do poloviny výšky formiček a pečeme při 150 °C cca 30 min, dokud krém neztuhne. Formičky vyjmeme z vody a necháme chladit v lednici minimálně 2 hodiny.

  • 4

    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vložíme do trouby a pod grilem necháme cukr zkaramelizovat. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu