Rumový vaječný krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 300 ml Rum
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 197.2 mg
  • Draslík 48.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 372.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké parní lázni vyšleháme vejce s cukrem, ale nevaříme. Odstavíme z plotny a šleháme dál do vychladnutí. Přidáme vychlazenou smetanu, znovu prošleháme a necháme dobře vychladit.

  • 2

    Před podáváním přilijeme do krému rum a studené mléko.

Komentáře k receptu